Brug kalechen til din ladcykel korrekt

Vores kalecher er lavet til at holde regnvand ude på almindelige cykelture i regn, tåge og snevejr. Stoffet på kalechen er således lavet til at holde vand ude på en normal tur, og vil generelt ikke have udfordringer med, at der kommer
vand ind.

Kalechen er beregnet til, at man tager den på inden cykelturen, og derefter tager den af, når man er færdig med cykelturen, således at kalechen kan tørre inden næste regnvejrstur, fuldstændig ligesom en regnjakke.

Bemærk at alle lynlåse skal lukkes inden en kaleche påsættes, derefter kan indgangene åbnes. Da lynlåsen er en udsat del, er det vigtigt at lyne op og ned forsigtigt, og gerne holde igen, så der lynes korrekt. Benyt gerne forskellige lynlåse til ind- og udstigning, så det ikke er den samme lynlås, der slides konstant.

Man kan med fordel imprægnere kalechen løbende for at øge levetiden på den, imprægnerings produkter kan købes i de fleste supermarkeder samt skohandlere. Kalechen er behandlet når den er ny, men denne behandling slides naturligt af løbende pga. vind, vand og sol.

Nogle af vores kunder vælger at anvende deres kaleche som en mere permanent beskyttelse af deres ladcykel, og lader kalechen sidde på i længere tid end cykelturen. Vælger man at gøre dette, vil kalechen skulle udskiftes langt
oftere. Bemærk også, at elastikkerne er lavet af gummi, derfor må man også forvente, at disse skal udskiftes løbende.

Se vores udvalg af kalecher her: KALECHER

Vores anbefaling er, at man anvender en cykelgarage til mere permanent beskyttelse af hele cyklen. En cykelgarage giver en langt bedre beskyttelse af cyklen end en kaleche.

Se vores udvalg af garager her: GARAGER

Er din kaleche gået i stykker?

Du har naturligvis 2 årsreklamationsret på din ladcykel, men på bevægelige dele som f.eks. kaleche, kaleche elastikker, lynlåse, dæk, kæde og bremseklodser er denne ret via lov anderledes. Dette er sliddele som bruges og slides for hver dag, derfor dækkes det ikke af samme rettigheder.

Husk i øvrigt altid at reklamere med det samme efter, at skaden er opstået og senest 2 måneder efter.

Se Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens retningslinjer for klagefrister HER.

Hos Amladcykler tilbyder vi en ekstra lang reklamationstid. Vi bytter således defekte kalecher indtil 3 mdr. efter købet (regnet fra købsdato til modtagelsesdato for kalechen), når der er tale om bevægelige dele der er gået i
stykker. Selve reklamationen vurderes først, når vi har kalechen i hånden, som i alle andre butikker.

Din kaleche er under 3 mdr. gammel

Er din kaleche optil 3 mdr. gammel (fra fakturadato til modtagelsesdato hos Amladcykler), repareres (oftest) eller byttes kalechen til en ny efter test af Amladcykler.
Dette gælder dog kun hvis der er tegn på produktionsfejl, og ikke er synlige tegn på beskadigelser efter fejlagtig brug / udefra kommende beskadigelse m.m. Bemærk at ombytning/reparation kan tage op til 5 hverdage.

Vi skal sammen med kalechen modtage:

  • Kopi af faktura
  • Tydelig afsenderadressen inkl. e-mail og telefonnummer
  • Beskrivelse af defekt årsag

Ovenstående skal sendes til varemodtagelsen hos:
Amladcykler
Steen Blichers Vej 20
DK-2000 Frederiksberg
Danmark

Derefter tjekker vi skaden og vurderer, om kalechen kan repareres (oftest), eller om den skal byttes med en ny kaleche. Vi sender den reparerede kaleche eller en ny retur, eller den kan afhentes i et af vores showrooms efter aftale.

Din kaleche er over 3 mdr. gammel

I perioden efter 3 mdr. fra køb tilbyder vi desværre ikke udbedring af skader på kalecher / bytning til ny kaleche.

Ofte kan man dog selv udbedre en evt. skade ved blot f.eks. at sy en ny elastik på eller udskifte en lynlås. Ofte hjælper den lokale skrædder også gerne med dette for meget små beløb. 

Ultimate Curve - Kaleche