Vinterråd til cykellås – Brug aldrig W40

Smøring af cykellås både fast monteret og kæde

Som pendler og daglig bruger, er man ofte afhængig af at kunne stille sin cykel fra sig udenfor f.eks. mens man arbejder eller handler. Det er derfor vigtigt at bruge sin cykellås for at forhindre cyklen blive stjålet. Det danske vejr med regn, sne og kraftig vind er dog ikke altid venligt overfor låse, når de står udenfor.  I den forbindelse er det vigtigt at smøre låsen, så man ikke pludselig står med en lås, der er frosset, binder eller er rustet sammen. Brug låseolie til at smøre låsen. Smør både nøglehullet, låsepalen og andre bevægelige dele. Enkelt sagt skal du smøre i de punkter, der bevæger sig. Giv også gerne nøglen lidt olie og test låse et par gang. Med fordel kan man smøre låsen og vente et par minutter på at få olien til at virke optimal inden man tester.

Nøgler i cyklellås

Mange oplever at deres cykelnøgle er slidt eller brækker indenfor få år: Nøglerne er lavet til at blive brugt i mange år, men vedligeholdes låsen ikke, kan der forekomme mere slitage end nødvendigt, hvilket besværliggører brugen af låsen. Du skal løbende smøre låsen. Gør du det ca. en gang om måneden i vinterperioden, og ca. en gang hver anden måned i sommerperioden skulle det gerne sikre, at din lås fungerer optimalt. Du skal også være opmærksom på at skubbe nøglen helt i bund i cylinderen, inden du drejer den. Drejer du nøglen, inden nøglen er i bund slider det unødvendigt meget på nøglen.

Vores anbefaling

Brug altid en god cykelolie/låseolie men vigtigt er, at det er en tynd olie, så den trænger godt ind. Det bedste er dog at bruge en olie som også opløser evt. rust. Dertil kan vi varmt anbefale Brunox Turbo spray. Den løsner og beskytter mod rust, samtidig med at den smører, se: https://amladcykler.dk/produkt/brunox-ladcykel-olie/

Brug aldrig W40 i cykellås

Andre midler som f.eks. WD40 er kun et antirust middel og efterlader dine komponenter knastørre og sårbare.