Flere cykler end biler i København, første gang siden 1970- erne

Gode nyheder for København denne uge. Københavns kommune har netop udgivet rapporten om cykler i byen, som indeholder virkelige gode nyheder for alle!! Flere cykler end biler i København, første gang siden 1970- erne.

 

flere cykler end biler i København
Cykel i København

For første gang siden 1970’erne, hvor man startede rapporteringen, kommer der nu flere cykler end biler ind til København. Et stor tillykke fra Amladcykler til København. En stor bedrift for alle der proaktivt arbejder for et bedre miljø og et naturligt samspil i den daglige trafik.

På daglig basis kommer hele 265.700 cyklister ind i København mod nu kun 252.600 bilister. Hos Amladcykler, www.amladcykler.dk tilbyder vi det naturlige valg ”ladcyklen” til en mindre bil eller måske slet ikke at have en bil. Ladcyklen er i dag et naturlig valg uanset behov.

Ifølge Compenhagenize.com tæller byen trafikken på to steder. Tallene udelukker de mange cykelture på tværs af København, der ikke krydser en af de to tællelinjer, og det omfatter ikke ture i Frederiksberg – den kommunale “ø” omgivet af København. Ikke desto mindre er det sådan, byen har talt to gange om året siden 1970. Betydningen af pålidelige data kan ikke understreges nok. Det er afgørende, at hver by registrerer detaljeret, for at overbevise skeptikere, planlægge den fremtidige udvidelse af cykel netværket.

Det er ingen hemmelighed, at cykling som transport desværre faldende i Danmark som helhed. Udbredt velstand (finanskrisen registrerede ikke rigtigt her), og det faktum at det at købe en bil er billigere nu end under oliekrisen i 1970’erne betyder, at folk køber dem, på trods af 180% skat på biler. De køber dog uden for de større byer og køber ofte en anden bil til familien. Bil eje i København ligger stadig lavt på 25%.

Måske skulle København (og andre kommuner) følge Oslo kommune i Norge og give op til 25% tilskud ved køb af en el ladcykel for derfor yderligere at fremme den fantastiske udvikling i kommunen.

Kilder: Compenhagenize.com & Københavns Kommune