Vidste du at 31% af alle danskere gerne vil cykle?

 

Andersen & Meldgaard

Fakta: Næsten 90% af alle danskere har en cykel. Desværre cykler 14% af os aldrig, og hele 61% cykler ikke regelmæssig. 29% af os cykler dog trods regnvejr og stormvejr, og 9% af os cykler dagligt. Men desværre sætter 25% af os dagligt ind i en bil og kører på arbejde fremfor at tage cyklen. 

Siden 2015 har Kræftens Bekæmpelse m.fl. kæmpet for at få os danskere til at hoppe op på jernhesten, når vi skal på arbejde eller i skole med kampagnen Ta’ cyklen. Det er der en rigtig god grund til, for når vi går fra slet ikke at cykle til at bare cykle lidt, så har det allerede en effekt på hjertekarlidelser, diabetes og kræft. Alene i Danmark er der årligt ca. 35.000, som får kræft og cirka 26.000 som får diabetes. Derfor er de 2 sygdomme ubetinget de største kæpheste for vores sundhedsystem. Det er også 2 områder vi faktisk godt selv kan være med til delvis at forebygge.

3 af de klassiske undskyldninger for ikke at tage cyklen på arbejde

  • Man kommer hurtigere frem i bilen
  • Det er besværligt at have børnene med på cyklen, når de skal afleveres
  • Man sveder, når man ankommer til jobbet

Men hvorfor er det nu, det er en god idé at tage cyklen? 

  • Du sparer penge på benzin og transport
  • Du er med til at passe på miljøet og fremtidssikre det for de næste generationer
  • Du sparer tid på køer og parkering
  • Du holder dig sund og forebygger fremtidige store sygdomme som eksempelvis kræft
  • Du får mere energi, når du kommer frem på arbejdet og er mindre træt. Det skyldes, at hjernen udløser lykkemidlet dopamin, når vi cykler.

Andersen & Meldgaard

Er udstyret i orden?

Hos Amladcykler har vi siden 1992, specialiseret os I at dansk udvikle og bygge danske cykler, som har plads til det hele og samtidig er gode at cykle på, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig og familien godt igang med at cykle på arbejde. Vi bygger og designer vores cykler på vores egen fabrik i Veksø på Sjælland. Se mere på Amladcykler.dk