Børn med på Ladcykel og El ladcykler – Regler og gode råd!

El Ladcykel

 

Børn med på ladcykel eller el ladcykel, i en ladcykel har du en rigtig god kontakt til barnet/børnene. De fleste børn er vilde med at køre på ladcykel efter et par ture.

Vær opmærksom på, at det kræver lidt tilvænning at køre med ladcykel. Vi fra Amladcykler anbefaler at du starter med at øve dig på et lukket område uden trafik.

Vær opmærksom på at man med en ladcykel, som med andre køretøjer, som har 2 forhjul, bremser man ned, når man kører ind i et sving, svinger med lav hastighed samt man bruger mere plads til af svinge.

Når der er læs på dvs. børn på ladcyklen, skal du passe på med skarpe sving, hvis du kører hurtigt.

Hvor mange må der være på en ladcykel? (regler)

Når du har passagerer med på din ladcykel, skal der være en særlig siddeplads til hver, og de skal alle være spændt forsvarligt fast. Ofte er siddepladsen en træbænk som er suppleret med seler Se f.eks. vores el cykel med lad

På en dertil indrettet ladcykel må der være højst 7 personer i alt; Én voksen fører samt 2 personer (uanset alder) + max 4 børn ikke ældre end 7 år.

Dvs. at du(chaufføren) gerne må køre med f.eks. 2 større børn/voksne + op til 4 børn ikke ældre end 7 år eller med max. 6 børn ikke ældre end 7 år. Hvis der altså er en indrettet siddeplads til hver.

Du må også gerne have 4 (eller 5) børn i ladet og ét barn bag på cyklen i en cykelstol.

Husk! Der skal være særlige siddepladser til alle, og alle passagerer skal være spændt fast og beskyttet mod hjulenes eger. 

Amladcykler dagpleje model

Hvor meget vægt må jeg laste?

Der er ingen lovmæssig bestemmelse om, hvor meget børnene må veje, eller hvor meget man må læsse med. Det er alene fabrikantens oplysninger om, hvad cyklen kan lastes med, der gælder. Det er dog en god idé at overholde maksimal vægt-angivelsen på cyklen. Hos Amladcykler  sælger vi ladcykler der kan læsses med 150 kg. Dette er ofte langt over hvad vores konkurrenters modeller er godkendt til. Vi anbefaler ikke, at du vælger en ladcykel går under dette niveau rent læssemæssigt, hvis du skal køre med mange børn.

Vær i øvrigt opmærksom på at overlæsser du ladcyklen, kan du risikere, at den ikke kan bremse ordentligt eller at den bryder sammen. Overvej også, om du har kræfter til at køre med mange børn på cyklen. Opgrader evt. til en el ladcykel. Du skal være i stand til at køre cyklen forsvarligt og have fuldt herredømme over cyklen.

I øvrigt må en ladcykel med 3 hjul må være op til 1,25 m bred.

Valg af bremser i er øvrigt meget vigtigt specielt, hvis du ikke ønsker at anvende tid på vedligeholdelse. Vores anbefaling vil altid være at man vælger hydrauliske disk bremser, men ønsker du en billigere bremsetyr skal du blot være opmærksom på at du skal bruge mere tid/penge på vedligeholdelse.

Kilde: www.sikkertrafik.dk og www.amladcykler.dk