Gør livet surt for en ladcykel tyv med gode råd fra Amladcykler

Husk at sikre din ladcykel mod tyveri. Amladcykler’s ekspert giver dig her gode råd til hvordan en ladcykeltyv bliver den nye ejer af din dejlige ladcykel. Pas godt på din ladcykel.

ladcykel cykeltyv Amladcykel

Vi hører og læser desværre meget om, at ladcykler bliver stjålet ofte af en ladcykeltyv. Fremgangsmåden er ofte den samme. Ladcyklen bliver stjålet og smidt op i varevogn og kørt på et værksted, hvor låsen blev skåret af og cyklen forsynet med falsk stelnummer.
Herefter bliver der indrykket en annonce i Den Blå Avis eller Gul & Gratis eller lign. og kort efter vil en uskyldig kunde købe den stjålne ladcykel. For almindelige mennesker er det næsten umuligt at sikre sig – også fordi bagmændene laver falske regninger, så alt ser tilforladeligt ud.

Her læser du hvordan du undgår, at det bliver din ladcykel næste gang.

Her er 10 gode råd fra Amladcykler’s ekspert, Martin, om hvordan du helt undgår eller mindsker risiko betragteligt for at din ladcykel bliver stjålet.

1. Køb en kraftig godkendt kædelås samt en godkendt baglås til din ladcykel. F.eks. City Chain 1060 fra Abus råder Amladcykel eksperten deres kunder til at købe se http://amladcykler.dk/produkt/kaedelaas-140-ekstreme/ . Den er både forsikringsgodkendt samt godkendt af Dansk Varefakta Nævn (DVN). Den er lavet af et stærkt materiale, der ikke kan klippes over af en ladcykeltyv. Hvis du er usikker på om din lås er forsikringsgodkendt og varefakta godkendt, så check om der er et varefakta logo på dit medfølgende låsebevis. Låse uden er ofte ubrugelige uanset størrelse og der er ingen forsikringsdækning ved tyveri.
Derefter bør du også anskaffe dig en forsikringsgodkendt baglås og få den fastmonteret ved baghjulet.

2. Lås altid cyklen fast.
Du skal så vidt muligt altid låse din cykel fast til en stolpe eller andre nagelfaste ting. Uanset om du parkerer den i gården, på gaden eller et sted i byen er det vigtigt at sikre ladcyklen. Hvis ikke dette er muligt, så lad kæden låse stellet til fordækket. Hvis du gør det på bagdækket kan ladcykeltyven blot løfte bagdelen af ladcyklen og rulle ladcykel fremad. Husk at låse baglåsen også.

3. Påsæt kædelåse korrekt.
Lås altid kædelåsen fast på din ladcykel på stellet eller andre nagelfast dele på ladcyklen. Aldrig hjul som på de fleste ladcykler kan fjernes på under 30 sek.

4. Stil cyklen synligt.
Om muligt stil din ladcykel et sted hvor mennesker passerer og trafikken ruller forbi. Det gør det mere omstændeligt for en tyv at stjæle din cykel ubemærket.

5. Giv din cykel særpræg.
De fleste cykeltyve går efter et standard look. Prikkede og ternede cykler er mindre attraktive at stjæle. Fordi ejeren kan kende den eller forbi en evt. køber ikke ønske dette. Derfor, personliggør gerne din nyindkøbte cykel ved hjælp af på malede farver og flotte mønstre.

6. Gem papirerne.
Gem dine papirer! Hav check på dem. De er vigtige at have, hvis din ladcykel skulle gå hen og blive stjålet eller hvis du en dag vil sælge den videre til tredje part. Du skal gemme både din faktura og dit låsebevis. Vær opmærksom på at dit stelnummer står på dit låsebevis. Du kan ikke forvente at stelnummeret står på din faktura.

7. Tag et foto.
Få en til at tage et foto af dig når du sidder på cyklen og tag selv et foto af dit stelnummer. Det er godt at have den liggende i dit arkiv derhjemme.

8. Se identifikation.
Hvis du køber din cykel brugt, så se id-bevis på sælgeren og tag gerne et foto af det. Så ved du, at det et en ærlig sælger og ikke en ladcykeltyv, der ikke prøver at sælge dig en stjålet cykel. Ligeledes bør du få en kvittering fra sælgeren hvor der står sælgers navn og adresse samt stelnummer på ladcyklen. Inden du afslutter handelen så ring til politiet og check at ladcyklen ikke er meldt stjålet, blot oplys stelnummeret. Eller check på dette link: https://stelnummer.info/

9. Undersøg stellet.
Undersøg stelnummeret nøje. Brug eventuelt forstørrelsesglas for at se om stelnummeret på cykelstellet ikke er blevet rettet i. Køber du en ny ladcykel, så køb gerne ladcykler hvor stelnummeret er skrevet i samme farve som stellet har, som f.eks. en fra Amladcykler.dk. Disse ladcykler går ladcykeltyven udenom, da ladcykeltyven ikke kan ændre stelnummeret, uden at man tydeligt kan se, at det er ændret.

10. Køb en ladcykel tracker fra kun 500 kr.
Køb en ladcykler tracker. Tracking via din mobiltelefon/pc af din ladcykel koster ikke mere end 500,- Tracking er de seneste år blevet meget billigere se f.eks. http://amladcykler.dk/produkt/cykeltracker-find-altid-din-ladcykel/ . En tracker kan gøe,r at du selv kan finde din ladcykel eller oplyse politiet om, hvor den står.

Hvis skaden sker

Hvis uheldet er ude og familiens dyre ladcykel er stjålet, stiller forsikringsselskaberne nogle krav, som skal være opfyldt for at du kan få erstatning.
For det første skal du have cyklens låsebevis med stelnummer påskrevet, der er din dokumentation for, at ladcyklen har været forsynet med en godkendt lås. Ligeledes kræver de også en kopi af din faktura.
Forsikringsselskaberne stiller ikke krav om, at ladcyklen skal fastlåses til noget – eksempelvis et træ eller et cykelstativ. Men det rådet lyder, at man bør fastlåse cyklen til noget, hvis den står parkeret på en åben vej. Og meget gerne have to låse på ladcyklen.
På den måde skal ladcykeltyven bruge længere tid og arbejde på at få cyklen med sig – og tid er det eneste, som tyven ikke har.

Udvidet dækning
De fleste større forsikringsselskaber har en sum begrænsning på omkring 12.500 kroner. Hvis din cykel er markant dyrere, bør du derfor tegne en udvidet dækning.
Prisen for den udvidede dækning svinger fra selskab til selskab, men den ligger typisk på 500-750 kroner i de dyreste områder som København og Århus og ned til et par hundrede kroner i de mindre byer i provinsen, hvor risikoen for at cyklen bliver stjålet er mindre.

Tjek vores ladcykel ud til en pris alt inklusiv på kun 6.699,00 DKK.

 

Ladcykel - Pris kun 6.699,00 DKK.