Hvor hurtigt kører en el ladcykel?

Første gang man sætter sig op på en el ladcykel, kan man godt blive lidt forskrækket! Den kan køre ret stærkt! Men Hvor hurtigt kører en el ladcykel egentligt? Og hvor hurtigt må den køre?

En El ladcykel er et sikkert køretøj, men da den har tre hjul frem for to, kan det kræve lidt tilvænning, inden man er helt fortrolig med den. Se evt. vores guide: ’‘Gode råd til dig som er ny på ladcykel’.

En el ladcykel har en el motor, der assisterer den, der kører på cyklen. Det vil sige, at det ikke er motoren, der alene afgør, hvor hurtigt man kører. Undlader føreren at træde i pedalerne, vil el ladcyklen langsomt stoppe. Der findes mange forskellige el ladcykler, men fælles for dem alle er, at de er underlagt lovgivningen. Den danske lovgivning siger, at motoren må assistere op til 25 km/t. samt at motoren maximalt må være på 250W. Herover vil motoren slå fra, men man kan altså ved egen kraft godt opnå en højere hastighed.

Så svaret på Hvor hurtigt kører en el ladcykel? er altså maks. 25 km/t + din egen benkraft = ?

Husk dog sikkerheden, inden du giver den fuld gas!

Der findes El cykler, der kan køre hurtigere, men grænsen for ladcykler er altså 25 km/t.  En speed pedelec ligner en almindelig el-cykel, men kan køre meget hurtigere. Den må give motorhjælp op til 45 km/t, når du træder i pedalerne. Reglerne, når du kører en Speed Pedelec, svarer til reglerne for kørsel på knallert. Læs mere på SikkerTrafik.dk: Speed Pedelec.

Uanset hvilken el cykel, du kører på, så husk at du kan køre meget hurtigere end andre cyklister. En el ladcykel larmer ikke, som f.eks. en knallert, og dermed kan andre ikke høre, at du kommer kørende. Det kan overraske både medcyklister, gående og bilister. Det kan være svært at bedømme din fart korrekt, hvis du kører hurtigere end forventet af en alm. cyklist. Du kan også selv hurtigt blive ”fartblind”, når du kører hurtigt.

For at undgå farlige situationer, skal du altid vise hensyn og tilpasse din hastighed til forholdene. Husk altid at begrænse farten, når du kører i tæt trafik, når du nærmer dig et kryds og når der er dårlige oversigtsforhold mv.

Så et andet svar på Hvor hurtigt kører en el ladcykel? er altså = ikke hurtigere end det er forsvarligt!

Vil du selv prøve en El Ladcykel? Book en uforpligtende prøvetur på en el ladcykel.